Filmfestival in It Heechhûs: Scandinavië

Beste liefhebbers van film,

 

Het programma van het vierde filmfestival It Heechhûs is rond.
Na flink (digitaal) speurwerk en adviezen van filmkenners zijn we tot onderstaand programma gekomen.

Het festival vindt plaats op zondag 28 februari 2016 van 13.00 tot 21.00 uur in It Heechhûs in Heeg.

 

Een fris thema dit jaar: Scandinavië

 

In de pauzes wordt u voorzien van lekkere hapjes en een maaltijd van Noordelijk aard.

 

Het programma ziet er als volgt uit:

 

elling13.00 – 14.30 uur: Elling (2001), Noorse film van regisseur Petter Naess Als zijn moeder overlijdt, die hem zijn gehele leven heeft beschermd, wordt de 40-jarige Elling, een gevoelige wannabe-dichter, naar een inrichting gestuurd. Daar leert hij Kjell Bjarne kennen, een vriendelijke reusachtige man die een obsessie heeft voor vrouwen maar als veertiger nog maagd is. Na twee jaar moeten de twee mannen weer op eigen benen staan. Ze komen in een appartement, gesubsidieerd door de staat terecht. De twee zijn erg afhankelijk van elkaar, en dat bindt ze. Maar als hun sociale vaardigheden steeds beter worden en hun moed toeneemt, komen ze in steeds bedenkelijker situaties terecht.

 

14.30 – 15.00 uur: tijd voor een hapje en een drankje


Elsker dig for evigt (Susanne Bier, DK, 2002)

Elsker dig for evigt (Susanne Bier, DK, 2002)

15.00 – 17.00 uur: Elsker Dig for Evigt (2002), Deense film van regisseur Susanne Bier Alternatieve titel: Open Hearts

Joachim en Cæcilie, een jong koppel uit Kopenhagen, hebben net beslist te trouwen, wanneer Joachim door een auto wordt aangereden. Hij overleeft het ongeval, maar is van kop tot teen verlamd. De vrouw, die het ongeval veroorzaakte, Marie, wordt verteerd door schuldgevoelens en belt haar man Niels, een dokter in het ziekenhuis, om het koppel bij te staan. Verstoten door een bittere Joachim, zoekt Cæcilie troost bij Niels, die hopeloos verliefd wordt op de jonge vrouw.

 

 

 

17.00 – 19.00 uur: borrel en gezamenlijke maaltijd

 

tillsammans19.00 – 20.30 uur: Tillsammans (2000), Zweedse film van regisseur Lucas Moodysson Alternatieve titel: Together

1975. Elisabeth is het zat dat haar man haar slaat en vlucht met zoon en dochter naar haar broer Göran. Deze leeft in een geitenwollensokkencommune, genaamd Tillsammans (Samen). In deze inmiddels ietwat overbevolkte commune woont een groep jonge mensen en 2 kinderen. Gedurende de film botsen hoop, geloof en ambitie, waarden, normen, principes en praktijk, waardoor eenieders plek in de commune en in de wereld verandert.

 

 

De kosten zijn: € 30,00, voor vrienden € 27,50 inclusief één consumptiebon (hapjes en maaltijd inbegrepen, exclusief drankjes)

 

Minimale deelname: 22

 

Opgave vóór 20 februari 2016 bij Flip Reykers, Tollewei 16, tel. 0515 – 443497 of per e-mail: email hidden; JavaScript is required

 

Het is alleen mogelijk u op te geven voor het totale programma.

 

Na 20 februari ontvangt u bericht over wel of niet doorgang van het filmfestival en over de wijze van betalen.

 

Hopelijk zien wij u 28 februari !!

 

Namens de programmacommissie Filmfestival It Heechhûs

 

Flip Reykers en Jacqueline Nipperus