Strijkkwartet Risata in plaats van 4 Us

Risata 1

Heleen de Jonge – Cello | Sander Prins – Viool | Mart Koek – Altviool | Douwe Nauta – Viool

Helaas kan het optreden van de zanggroep 4 Us op 13 december wegens ziekte van een van de leden niet doorgaan. In plaats van 4 Us speelt nu het strijkkwartet Risata op deze zondagmiddag in It Heechhûs.

Risata is een nieuw strijkkwartet, bestaande uit vier jonge, enthousiaste maar vooral ook ambitieuze musici. De leden hebben elkaar ontmoet in het Frysk Jeugd Orkest, waar de passie voor muziek maken werd gedeeld. Deze passie voor muziek wordt nu losgelaten op het spelen in de kleine bezetting van Risata. Risata betekent ‘lachend’, het uiteindelijke doel van Risata is dan ook het hebben van plezier aan samenspelen en dat plezier over te brengen op een podium. “We dagen onszelf graag uit door bijvoorbeeld onwijs romantische klassieke muziek af te wisselen met pop- en balkannummers die speciaal voor onze bezetting worden omgeschreven. Het gevarieerde programma maakt dat we op bruiloften kunnen spelen, huiskamerconcerten kunnen geven of in een cafeetje stemmige achtergrondmuziek kunnen verzorgen, maar zo stonden we bijvoorbeeld in de zomer ook op een catwalk in het Rijksmuseum in Amsterdam. Met de afwisseling in zowel het programma als de concertlocaties blijven we onszelf vernieuwen en vermaken.”

Heel aardig is om te weten dat Douwe Nauta meespeelt bij Risata. Douwe studeert nu  op het conservatorium in Amsterdam en is de zoon van Tseard Nauta. Tseard speelde o.a. in de klezmergroep Di Gojim en begeleid vele  voornamelijk Friese zangers en zangeressen.

Zondagmiddag  13 dec.            Aanvang 15.30 uur                        Entree 5,00 euro