Oproep ! Zout West

!!OPROEP – OPROEP – OPROEP – OPROEP – OPROEP!!

Zoals eerder dit seizoen al aangegeven organiseert de werkgroep van “Een Brug Slaan” een openlucht theater in 11 plaatsen van Súdwest Fryslân. Ook Heeg komt hierbij aan bod en wordt in samenwerking met de a.k en Heechemers tot stand gebracht.
Ja dat leest u goed, want om deze voorstelling mogelijk te maken zijn we op zoek naar u!
Hieronder vind u verdere details over wat meedoen inhoudt, hoe u zich op kunt geven en wat het allemaal inhoudt:

Een Brug Slaan
Reizend muziektheater zoekt: muzikanten, zangers en spelers
Een elftal culturele centra in Súdwest Friesland gaan in het kader van LF 2018 laten zien dat er op het gebied van cultuur het nodige gebeurt in deze regio. Het water vervult een belangrijke verbindende rol voor deze plaatsen, zowel in het verleden als nu.
Door middel van een rondvarend theaterspektakel slaan we samen een brug!
Voor het project zijn we op zoek naar muzikanten, zangers en spelers die zin hebben om mee te spelen in deze familievoorstelling. Een drijvend theater vaart vanaf juni 2018 langs elf locaties in Súdwest-Fryslân. Per locatie formeren we een speciaal koor, orkest en spelersgroep uit en rondom deze plaats. Professionele muzikanten, een dirigent, vier ervaren acteurs en een regisseur ondersteunen de amateurs in eigen dorp/stad.
Elke voorstelling zal dus uniek zijn vanwege de steeds wisselende locatie en wisselende samenstelling!

Verhaal
In de voorstelling zien we vier acteurs meerdere rollen vertolken. De vertellers nemen ons met humoristische verhalen mee in een stukje geschiedenis over het ontstaan van Súdwest-Fryslân, het IJsselmeer en de grote gevolgen voor vissersplaatsen. Boer Germ heeft andere problemen, namelijk op het gebied van liefde. Na wat hulp van een brugwachter, koppelaarster en een oude vrijster ziet hij in de verte de vrouw van zijn dromen in een bootje voorbij varen. Kies je voor land, kies je voor water? Waar voel jij je thuis?

Meedoen Muziek (Koor en Orkest)
Iedereen en elk instrument mag en kan meedoen! Met de voorwaarde dat de zangers affiniteit met zingen hebben en toon kunnen houden. En dat de muzikanten noten kunnen lezen en minimaal een B-diploma of een vergelijkbaar of hoger niveau hebben. De partijen zijn op niveau ingedeeld zodat zowel mensen die B-diploma hebben kunnen meedoen, maar ook voor doorgewinterde muzikanten krijgen een partij passend bij hun niveau. Al deze mensen met diverse instrumenten vormen zo het Brug Slaan Koor en Orkest. Zowel voor het koor als orkest hanteren we een limit van zo’n 50 deelnemers per locatie.

Meedoen Acteren
Ben je tussen de 11-16 jaar dan kun je mee doen!
We zijn op zoek naar een spelersgroep van ongeveer tien. Durf jij het aan om voor 200 man publiek te spelen? Heb je lef, uitstraling en zit je boordevol energie…geef je dan op en kom naar de workshopdag.

Hoe?
Ruim van te voren kan iedereen de partijen en meespeel/meezingbanden downloaden van de site: www.eenbrugslaan.nl. Je krijgt een mail als het klaar staat. Om de muziek te oefenen zijn er speciale workshopdagen waarin we geclusterd met de musici van drie voorstellingslocaties de muziek gaan repeteren. We verwachten dat iedereen de partijen zelf oefent en daardoor goed voorbereidt op de workshopdag verschijnt. Op de workshopdag zullen meerdere muzikaal-leiders aanwezig zijn om de muziek met jullie in te studeren en iedereen klaar te stomen voor de voorstelling.
De spelers oefenen met de regisseurs en weten na die dag precies wat ze op welk moment in de voorstelling moeten doen. Daarnaast staat er voor hen nog een aparte repetitieavond gepland. Op de dag van de voorstelling zal er een kleine doorloop zijn zodat iedereen scherp de voorstelling in gaat.
Bij de laatste voorstelling te Sneek komt iedereen die in een eerdere voorstelling heeft gespeeld samen, zodat de laatste voorstelling wordt gespeeld door een gigantische groep muzikanten/ zangers en acteurs. Op de dag van deze voorstelling hebben we daarom een extra repetitie om dit voor te bereiden.

Het is van belang dat je alle data horend bij jouw locatie aanwezig bent. Zonder workshopdag geen voorstelling en andersom. Houdt ook de reserve datum vrij. Het is een openlucht voorstelling, dus we zijn afhankelijk van de weersverwachting.

Aanmelden tot 1 Maart 2018!
Aanmelden Orkest: klik hier! https://goo.gl/forms/lkEO3zVyMBQKt0lA3
Aanmelden Koor: klik hier! https://goo.gl/forms/AUSFNo5v0BA4Vgu12
Aanmelden Acteren: klik hier! https://goo.gl/forms/ktfSsoigXa3ZAffC3

Voor vragen kunt je contact opnemen met Auck Couperus – email hidden; JavaScript is required
Tot een Brug Slaan!